Bloedsomloop (problemen met)

Voedingssupplementen die ondersteunend helpen bij een slechte bloedsomloop:
 • Blauwe bosbes versterkt de vaatwanden en verbetert de (micro)bloedcirculatie. Andere toepassingen van blauwe bosbes.
 • Druivenpit-extracten versterkt de haarvaten en vaatwanden bij (Perifere) doorbloedingsstoornissen. Andere toepassingen van druivenpit-extract.
 • Gember werkt vaatverwijdend, stimuleert het vasomotorisch centrum in de hersenen, bevordert de hartspierwerking. Gember helpt bij een slechte bloedcirculatie, koude handen en voeten (winterhanden en wintervoeten) en hartzwakte. Andere toepassingen van gember.
 • Ginkgo biloba bij een minder goede doorbloeding van de hersenen treden klachten op die op het eerste gezicht lijken op de eerste tekenen van dementie. Er is sprake van een breed symptomencomplex welke aangeduid wordt als cerebrale insufficiëntie (onvoldoende bloedtoevoer naar de hersenen). De meest voorkomende symptomen van dit complex zijn: concentratieverlies, vergeetachtigheid, verwardheid, vermoeidheid, angst, depressie, duizeligheid, oorsuizen, gehoorstoornissen, hoofdpijn. Men brengt deze klachten (zeker als het alleen om concentratieverlies of vergeetachtigheid gaat) onder de noemer ouderdomsklachten en stelt dat men ermee moet leren leven omdat hier geen passende medicatie voor bestaat. Uitgebreide wetenschappelijke klinische onderzoeken toonden echter het positieve effect van ginkgo bladextracten aan bij doorbloedingsstoornissen in de hersenen. Andere toepassingen van ginkgo biloba.
 • Knoflook verbetert de doorbloeding van organen en weefsels, remt bloedklontering en vermindert stroperigheid van het bloed. Knoflook bevat de stof alliine, een belangrijk zwavelproduct voor ons lichaam. Omdat alliine zeer vluchtig is, gaat bij voedselbereiding helaas een groot deel van de gezonde kracht verloren. Goede knoflookpreparaten bevatten voornamelijk alliine. Andere toepassingen van knoflook.
 • Meidoorn verwijdt en verhoogt de doorbloeding van perifere-bloedvaten en hersenbloedvaten, beschermt de vaatwand tegen vrije radicalen, hersteld het vermogen op het bindweefsel en stabiliseert collageen rond de bloedvaten. Andere toepassingen van meidoorn.
 • Muizendoorn versterkt de aderwanden, beschermt en stabiliseert de haarvaten, vermindert oedeem, werkt ontstekingsremmend op de aderwanden, bloedverdunnend, en vermindert de vorming van stolsels. Andere toepassingen van muizendoorn.
 • Omega 3 met EPA/DHA stille ontstekingen vernauwen de slagaders en hoopt cholesterol zich op, zonder deze ontstekingen die onder andere veroorzaakt worden door overconsumptie van enkelvoudig bewerkte koolhydraten (suikers, bloem en alle producten die daarvan gemaakt zijn) en overconsumptie van omega-6 vetzuren (sojabonen, maïs, zonnebloemolie, ...). Omega-3 vetzuren werken ontstekingsremmend en zijn dus gunstig voor de bloedsomloop (lagere bloeddruk, minder snelle bloedstolling). Koop geen supplementen waar omega-3 en omega-6 samen inzitten, dat is verloren geld! Andere toepassingen van omega 3.
 • OPC's (oligomere proanthocyanidines) is een bijzondere vorm van de bioflavonoïden. Speelt een rol in diverse orgaansystemen, zoals het vaatstelsel. OPC en vitamine C hebben een wederzijdse beschermende en stimulerende werking. OPC's stabiliseren de vaatwanden, regelt de doorstroming van de onderste ledematen (benen). Andere toepassingen van OPC.
 • Paardenkastanje stabiliseert en vermindert de doorlaatbaarheid van de haarvaten, vermindert de vorming van oedeem bij overdruk in de aderen, verhoogt de veneuze tonus en versterkt de samentrekking van de aders. Andere toepassingen van paardenkastanje.
 • Policosanol maakt de bloedplaatjes minder plakkerig, daardoor vermindert de neiging van bloed om te stollen. Plaquevorming is een oorzaak dat atherosclerose (aderverkalking) uitlokt, policosanol kan dit proces remmen en voorkomt zo het dichtslibben van de aders. Andere toepassingen van policosanol.
 • Toverhazelaar (hamamelis) stabiliseert de haarvaten, verhoogt de weerstand en vermindert de doorlaatbaarheid ervan, werkt samentrekkend en bloedstelpend. Andere toepassingen van toverhazelaar.
 • Vinpocetine verwijdt de hersenbloedvaten en verhoogt de hersendoorbloeding, daardoor verbetert de functie van de hersencellen, de werking van de neurotransmitters. Vinpocetine vermindert samenklontering en samenkleven van bloedplaatjes en werkt bloedverdunnend. Andere toepassingen van maagdenpalm.
 • Vitamine E het is van belang dat in een vitamine E supplement altijd een complexvorm aanwezig is, dus altijd gecombineerd met de andere tocoferolen (d-bèta, d-gamma en d-delta tocoferol). Vitamine E is zeer belangrijk voor de conditie van hart en bloedvaten, waar het de bloedvetten modificeert en stabiliseert. Het gaat de vorming van bloedstolsels (trombose) tegen omdat het een bloedverdunnende werking heeft en de bloedcirculatie verbetert. Het gaat oxidatie van LDL-cholesterol tegen, versterkt de capillairwanden en remt de vorming van slagaderverkalking (atherosclerotische plaques). Daarnaast speelt vitamine E een rol bij de vorming en bescherming van rode bloed-lichaampjes tegen toxinen in het bloed. Vitamine E helpt bij circulatiestoornissen. Andere toepassingen van vitamine E.

De bloedsomloop vervoert zuurstof en stoffen die onmisbaar zijn voor een goede werking van de weefsels en zorgt ook voor het afvoeren van afvalstoffen (vooral koolzuurgas). De bloedsomloop bevat een pomp (het hart) en een zeer dicht netwerk van bloedvaten (slagaders, aders, lymfevaten) die het lichaam bevloeien. De doorsnede van de bloedvaten gaat in dalende lijn van het hart (grote vaten) tot de uiteinden van het lichaam (arteriën, venen, capillairen).

Het bloedvatennet is een gesloten circuit dat in totaal zo'n 120.000 km beslaat. Zo'n uitgebreid net moet goed onderhouden worden, wil het transport dat van deze wegen gebruik maakt, ongestoord verlopen. Er kan echter gemakkelijk iets misgaan. Een wegversmalling, veroorzaakt door een te hoog cholesterolgehalte of aderverkalking, kan tot stuwingen en te hoge bloeddruk leiden. Het hart moet zich dan extra inspannen om dit obstakel te overwinnen. Alle wegen die het bloed volgt, kennen eenrichtingsverkeer. Een klein foutje, lekkende kleppen in de aderen in de benen en er is gevaar voor spataderen.

Als de bloedstroom verstoord wordt, kan dat tot allerhande kwalen leiden:
 • Spierkrampen.
 • Angina pectoris (hartkramp)
 • Hoge bloeddruk, lage bloeddruk.
 • Trombose.
 • Spataders.
Circulation Formula helpt uw bloedsomloop te ondersteunen. De efficiëntie van onze bloedcirculatie  is enorm belangrijk voor het behoud van ons dagelijks welzijn. Circulation Formula is een hoogwaardige formule die is ontwikkelt voor het verbeteren en behoud van een efficiënte bloedcirculatie. Het bevat synergetische B-vitaminen en hoogwaardige kruidenextracten. Thiamine draagt bij aan het normaal functioneren van het hart, van foliumzuur is aangetoond dat het bijdraagt aan bloedvorming en riboflavine helpt bij de instandhouding van normale rode bloedcellen. Deze hoogwaardige formule bevat ook arginine. Ingrediënten

Zie ook:
Angina pectoris
Beroerte
Cholesterol
Depressie
Duizeligheid
Echte oorzaken hart- en vaatziekten
Etalagebenen
Hart- en vaatziekten
Hartritmestoornissen
Hartzwakte
Hoge bloeddruk
Impotentie
Jeuk

Lage bloeddruk
Oedeem
Slaapproblemen
Spataders

Spierkrampen
Syndroom van Raynaud
Trombose
Vermoeidheid
Vrieswonden
Winterhanden/wintervoeten