Druivenpitextract

Druivenpit-extracten (grape seed extract) bevatten essentiële vetzuren, aminozuren en flavonoïden. De belangrijkste flavonoïden zijn de oligomere proanthocyanidinen (OPC’s), die zorgen voor de kleur en het aroma van rode wijn.
Latijnse naam: Vitis vinifera
Andere namen: Rode wijnstok, druivenpitolie, rode wingerd, wijngaardstok, grapevine (grape seed), OPC
Ondersteunende werking van druivenpit-extra bij volgende aandoeningen:
Dosering:
  • Druivenpitextract gestandaardiseerd op minstens 70 % OPC: 50 mg tot 300 mg per dag.
Gebruikte delen:
  • De zaden, druivenpitten of wijnpitten (in de kruidengeneeskunde en culinair voor druivenpittenolie).
    Waarschuwingen:
    Vanwege het bloedverdunnend effect:
    • Niet gebruiken de laatste 14 dagen (zeker de laatste 36 uur) voor een chirurgische of tandheelkundige ingreep.
    • Niet geven aan personen met een actieve bloeding (bijvoorbeeld een bloedende maagzweer).