Druivenpitextract

Druivenpit-extracten bevatten essentiële vetzuren, aminozuren en flavonoïden. De belangrijkste flavonoïden zijn de oligomere proanthocyanidinen (OPC’s), die zorgen voor de kleur en het aroma van rode wijn.
Latijnse naam: Vitis vinifera
Andere namen: Rode wijnstok, druivenpitolie, rode wingerd, wijngaardstok, grapevine (grape seed), OPC
Ondersteunende werking van druivenpit-extra bij volgende aandoeningen:
Dosering:
  • Druivenpitextract gestandaardiseerd op minstens 70 % OPC: 50 mg tot 300 mg per dag.
    Gebruikte delen:
    • De zaden, druivenpitten of wijnpitten (in de kruidengeneeskunde en culinair voor druivenpittenolie).
      Waarschuwingen:
      Vanwege het bloedverdunnend effect:
      • Niet gebruiken de laatste 14 dagen (zeker de laatste 36 uur) voor een chirurgische of tandheelkundige ingreep.
      • Niet geven aan personen met een actieve bloeding (bijvoorbeeld een bloedende maagzweer).