Hoesten

Voedingssupplementen die ondersteunend helpen bij hoest:
  • NAC (N-Acetyl-L-Cysteïne) werkt slijmoplossend, het helpt om het slijm af te breken, waardoor het gemakkelijker kan worden opgehoest. NAC splitst de zwavelbruggen van in het slijm in aparte sulfhydrylgroepen, waardoor kleinere moleculen ontstaan. NAC kan hierdoor de hoest temperen.
Hoesten is een beschermende reflex om de luchtwegen vrij te maken en is meestal het gevolg van irritatie, een allergie of een infectie (zoals verkoudheid of griep). Een aanhoudende hoest kan wijzen op een ernstiger aandoening (zoals astma, longontsteking, acute bronchitis, schade door roken, longkanker, tuberculose, hartfalen, aids).

De beste manier om uw hoest kwijt te raken, is de oorzaak weg nemen. Hoesten helpt vastzittend slijm of geïnhaleerd stof uit de longen te verwijderen. Een hese hoest kan een symptoom zijn van strottenhoofdontsteking of kroep (bij kinderen). Piept het kind na een hoestaanval, dan kan kinkhoest de oorzaak zijn.

Houdt de hoest langer dan 2 tot 3 weken aan of gaat de hoest vergezeld van koorts, pijn op de borst of bloed in het sputum (slijm uit de luchtwegen), waarschuw dan een deskundige.


Zie ook:
Allergieën
Amandelontsteking
Bronchitis
Emfyseem
Griep
Huisstofmijt
Kinkhoest
Longembolie
Verkoudheid