Tenniselleboog (epicondylitis)

Voedingssupplementen die ondersteunend werken bij een tenniselleboog:
  • Glucosamine verbetert functie van het kraakbeen, vermindert pijnklachten.
  • MSM (créme, zalf of gel) vermindert ontstekingsreacties en pijn.
  • Silicium het moeizame behandelen van peesontstekingen vindt een belangrijke oorzaak in het feit dat de pees van nature minimaal doorbloed wordt. Genezing kan alleen dan plaatsvinden als het betreffende weefsel voorzien wordt van bouwstoffen en zuurstof. We kunnen veronderstellen dat genezing moeilijk is als gevolg van een onvoldoende lokale bloedtoevoer om daadwerkelijk de irritatie op te ruimen. Bij de mens blijken peesontstekingen veelvuldig voor te komen (denk aan peesontstekingen in de schouder, knie en achillespees). Een gel op basis van silicium met glucosamine en MSM is voor uitwendig gebruik geschikt om te gebruiken bij tenniselleboog, muisarm, osteoartritis bij de duimmuis, carpaal tunnel syndroom en post traumatische dystrofie.
Plantenextracten die ondersteunend werken bij een tenniselleboog:
  • Heermoes herstelt, versterkt en versoepelt pezen, gewrichtsbanden, verhoogt de weerstand van bindweefsels tegen ontstekingen.
  • Smeerwortel vernieuwd en hersteld beschadigd bindweefsel en kraakbeen.
  • Zwarte bes werkt ontstekingsremmend op de gewrichten en pijnstillend:
Een tenniselleboog (epicondylitis) is een pijnlijke ontsteking van de pezen (peesontsteking) die bepaalde spieren van de voorarm verbinden met de elleboog. Een tenniselleboog ontstaat door een overbelasting van de strekspieren van de pols en van de vingers en komt voort uit een constante uitrekking van de pezen op hun aanhechtingsvlak. Bij deze aandoening, die kan worden veroorzaakt door tennis, maar ook door elke andere activiteit waarbij de arm wordt gebruikt, moet men de arm laten rusten en mogen geen zware lasten worden gedragen.

 prijs/kwaliteitZie ook:
Ontstekingen
Peesontstekingen