Kloven huidkloven barsten


Voedingssupplementen die ondersteunend werken bij huidkloven (huidklachten):
  • L-cysteïne is een onderdeel van keratine en is daardoor belangrijk voor huid, haren en nagels.
  • L-lysine huidklachten die samengaan met herpesinfecties zoals koortslip, gordelroos, waterpokken en aften.
  • MSM (créme, zalf of gel) leent zich goed voor uitwendige toepassingen zoals bij huidaandoeningen. MSM in bijvoorbeeld gel of zalf, wordt snel opgenomen door de huid. MSM geeft een snelle penetratie in de onderliggende cel-lagen van de huid. Zorgt voor zwavel in het collageen en het bindweefsel, wat de elasticiteit en soepelheid van de huid bevordert.
  • Probiotica bij huidaandoeningen als acne, psoriasis en eczeem: de ontstekingsremmende werking van probiotica beperkt zich niet enkel tot de darmen. Toediening van lactobacillus-bacteriën en bifido-bacteriën verbeteren na 2 maanden van toediening significant de huid(aandoeningen). Atopisch eczeem blijkt effectief bestreden te worden met lactobacillus rhamnosus-bacteriën. Kort relaas geeft weer dat probiotica gunstige effecten heeft bij huidaandoeningen algemeen.
  • Vitamine B-complex verbeteren de conditie van de huid, haren en nagels. Een vitamine B-complex zijn alle B-vitamines samen, onderling hebben ze een synergetische werking, ze versterken elkaars werking.
  • Vitamine E (uitwendig gebruik) onderzoeken hebben aangetoont dat crème, gel of zalf op basis van vitamine E (met tocoferolen) de conditie van de huid verbetert. De huid wordt terug elastischer, minder droog, ruwheid en schraalheid van de huid verdwijnt en rimpels worden minder uitgesproken. Het direct op de huid aanbrengen van vitamine E creme, zalf of gel, is een zeer effectieve manier om de concentratie vitamine E in de huidcellen te verhogen. Vitamine E rijke voeding nuttigen, verhoogt de vitamine E-spiegels in het lichaam, echter een minimaal gedeelte van de vitamine E wordt opgeslagen in de huid.
Plantenextracten die ondersteunend werken bij huidkloven (huidklachten):
Kloven zijn ondiepe barsten in de huid. ze worden veroorzaakt door koude of door aandoeningen van de huid (huidziektes) zoals dermatitis, eczeem, psoriasis, ... Deze kloofjes bevinden zich meestal aan de lippen, handen en voeten en zijn vaak pijnlijk. Als men ouder wordt verliest het lichaam het vermogen om vocht vast te houden, een droge huid kan sneller kloven veroorzaken.Zie ook:
Anuskloven
Eczeem
Huidveroudering
Psoriasis
Schimmelinfecties