Atherosclerose (aderverkalking)

Voedingssupplementen die ondersteunend helpen bij aderverkalking:
 • EGCG (EpiGalloCatechine Gallaat) uit verschillende studies komen sterke aanwijzingen naar voren, voor een beschermend effect bij een groot aantal aandoeningen. De meest actieve component is epigallocatechine-gallaat (EGCg), is de best onderzochte inhoudsstof van groene thee en is aangetoond dat het een gunstig effect heeft op de werking van het hart, bloeddruk en bloedstolling. Hart- en vaataandoeningen zoals een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed, aderverkalking. Andere toepassingen van groene thee.
 • EPA (omega-3 vetzuur) ondersteund hart en bloedvaten en het cholesterolgehalte, houdt de cholesterolvorming onder controle en vermindert de afzetting ervan in het lichaam. Omega 3-vetzuren hebben een gunstige invloed op de elasticiteit van de bloedvaten. Andere toepassingen van EPA.
 • Ginkgo biloba helpt bij doorbloedingsstoornissen van armen en vooral de benen, vaak zijn dat de eerste aanwijzingen van aderverkalking welke gekenmerkt wordt door vaatwandverharding, elasticiteitsverlies en bloedvatvernauwing. Andere toepassingen van ginkgo biloba.
 • Granaatappelsap werkt ondersteunend tegen hart- en vaatziekten, remt en voorkomt aderverkalking. Andere toepassingen van granaatappel.
 • Knoflook draagt bij aan een verantwoorde bloeddruk, heeft een gunstige invloed op de bloedlipiden (bloedvetten) en is goed voor hart en bloedvaten. Knoflook bevat de stof alliine, een belangrijk zwavelproduct voor ons lichaam. Omdat alliine zeer vluchtig is, gaat bij voedselbereiding helaas een groot deel van de gezonde kracht verloren. Goede knoflookpreparaten bevatten voornamelijk alliine. Andere toepassingen van knoflook.
 • Menaquinon-7 (MK-7) is een natuurlijke en effectieve vorm van vitamine K2 en blijkt effectief aderverkalking tegen te gaan. Inname van menaquinon-7 doet de genexpressie van de matrix Gla proteïne (MGP) toenemen. Dit is een eiwit, met een sterke affiniteit voor calciumionen (gaat verkalking tegen en stimuleert de botopbouw). Andere toepassingen van vitamine K2.
 • Policosanol vermindert de bloedviscositeit (bloedkleverigheid, stroperigheid), houdt de bloedvaten schoon en soepel, verlaagt de cholesterolspiegel. Andere toepassingen van policosanol.
 • Resveratrol voor een gezond hart en gezonde bloedvaten, normaliseert de cholesterolspiegel. Andere toepassingen van resveratrol.
 • OPC's (oligomere proanthocyanidines) druivenpitten zijn de belangrijkste bron van OPC's, ze stabiliseren de vaatwanden en (elastische) bindweefselstructuren. OPC's zijn te adviseren bij hart- en vaatziekten, zoals bijvoorbeeld aderverkalking. Andere toepassingen van OPC.
 • R-alfaliponzuur uit onderzoek blijkt dat alfaliponzuur het totaal cholesterolgehalte met 40 % en het LDL-cholesterolgehalte met 42 % kan verminderen en zo het ontstaan van aderverkalking kan vertragen. Andere toepassingen van alfaliponzuur.
 • Vitamine E is zeer belangrijk voor hart en bloedvaten, waar het de bloedvetten verandert en stabiliseert. Gaat de vorming van bloedstolsels tegen omdat het een bloedverdunnende werking heeft en de bloedcirculatie verbetert. Gaat oxidatie van LDL-cholesterol tegen, versterkt de wanden van de haarvaten en remt de vorming van plaques (cholesterol) in de aders (aderverkalking). Andere toepassingen van vitamine E.


Tijdens deze ziekte zetten zich geleidelijk afzettingen vast op de wanden van de slagaders (atheromatose), waardoor ze nauwer worden en het bloed niet meer normaal kan circuleren. Dit proces kan leiden tot ernstige schade aan vitale organen. Aderverkalking (atherosclerose) is een degeneratieve ziekte van de slagaders veroorzaakt door de afzetting van verschillende bestanddelen op de wanden van de slagaders waardoor het gladde spierweefsel en de elastische weefsels die ze vormen, wordt vernietigd. Wanneer deze beschadigingen zich voordoen ter hoogte van sommige vitale organen, zoals het hart, de grote hersenen of de nieren, dan kan dit ernstige en zelfs dodelijke complicaties met zich meebrengen.

Mogelijke symptomen van arteriosclerose:
 • Duizeligheid.
 • Verlamming.
 • Spraakmoeilijkheden.
 • Pijn in de borst (Angina pectoris) die kan uitstralen  naar de kaak en/of de armen.
 • Beenkrampen wanneer men loopt.
Heart Formula is een mix van voedingsstoffen om het welzijn van hart en bloedvaten te ondersteunen. Bevat thiamine (vitamine B1) dat bijdraagt aan het normaal functioneren van het hart. Heeft een uniek complex van synergetische voedingsstoffen, waaronder vitamine B6, dat bijdraagt aan de vorming van rode bloedcellen, vitamine C om collageenvorming te ondersteunen (wat essentieel is voor gezonde bloedvaten). Een krachtige selectie van mineralen zorgt voor een nog betere formule, samen met natuurlijke plantenextracten en de gepatenteerde PhytoZyme-basis om de beste synergie tussen alle ingrediënten te garanderen. Deskundig geselecteerde, hoogwaardige vitaminen, essentiële mineralen en een synergetische mix om de effecten van al deze stoffen te optimaliseren. Heart formula is een product dat gemakkelijk in het hart te sluiten is!
Ingrediënten

Zie ook:
Pierre Geylen